Politiek&zo

Waarom is er nog geen blad over Politiek? Een vraag die wij vaak hoorden en die bleef hangen. Daarom verschenen er op 8 maart en 3 mei 2017 twee nummers van Politiek&zo. Nu gaan we verder als digitaal magazine. Het blad bevat reportages, reconstructies, interviews, analyses, onderzoeksjournalistiek over lokale, regionale, nationale en Europese politiek.

Politiek&zo wil prikkelen, onderzoeken en informatief zijn. Het politieke proces ontrafelen, begrijpelijk maken voor mensen buiten de ‘kliek’. Bijvoorbeeld over wie van het kabinet in 2016 het meeste bonnetjes inleverde. En wie trakteerde op Bossche Bollen? We willen de politiek een gezicht geven. Vandaar dat we in het tweede nummer in gesprek gingen met Suzanne Nollen, de belangenbehartiger van de Staten-Generaal in Brussel.

Tot slot verdieping, ook dat kunt u vinden in Politiek&zo. Met dank aan enkele topfotografen kunnen we bij een deel van de verhalen ook nog prachtig beeld laten zien, want een beeld zegt meer dan duizend woorden. En soms nemen we een kijkje in politiek relevante ruimten, zoals in deze maand van herdenken in hotel De Wereld en de capitulatiezaal.

Wij zoeken mensen/instellingen die willen investeren in dit magazine en daarmee betere artikelen mogelijk maken. Dat kan door artikelen via Blendle te kopen of via de donatieknop op de homepage. Dank alvast!